Bloemenhulde op vernieuwde heraangelegde omgeving aan de kerk

Op 20 mei 2016

De tra­di­ti­o­ne­le bloe­men­hul­de in Wie­mes­meer vond plaats op de heraan­ge­leg­de om­ge­ving aan de Sint-Jo­zefs­kerk

Door de heraan­leg van de om­ge­ving aan de kerk van Wie­mes­meer staan de oor­logs­mo­nu­men­ten op een an­de­re plaats.

“In het ka­der van het pro­ject 'beeld­scho­ne par­k­rand' van het Re­gi­o­naal Land­schap Kem­pen en Maas­land werd vo­rig jaar in Wie­mes­meer het St.-Hu­ber­tus­plein aan­ge­legd", stel­de mi­li­eu­sche­pen Har­ry Van­herf. “Het vormt een groe­ne oase in Wie­mes­meer. Op vraag van de kerk­fa­briek van Wie­mes­meer werd de toe­gang tot de kerk aan­ge­past voor rol­stoel­ge­brui­kers. De oud-strij­ders ver­e­ni­ging V.O.V -Zu­ten­daal vroeg aan het ge­meen­te­be­stuur om de twee oor­logs­mo­nu­men­ten te ver­plaat­sen zo­dat zij een mooi ge­heel vor­men bij de her­den­kings­plech­tig­he­den. De tech­ni­sche dienst zorg­de voor de her­in­rich­ting van de om­ge­ving rond de St.-Jo­zefs­kerk. Door dit con­cept loopt het St.-Hu­ber­tus­plein ver­der. In dit op­zicht wordt de groe­ne in­rich­ting rond de kerk een ver­leng­de van het St.-Hu­ber­tus­plein en het pad uit do­lo­miet loopt ge­woon ver­der", zegt Van­herf.

De tra­di­ti­o­ne­le bloe­men­hul­de lok­te, op het heraan­ge­leg­de plein­tje aan de kerk veel volk. Leon Mon­si­eur, voor­zit­ter V.O.V.-Zu­ten­daal gaf een toe­spraak. Bur­ge­mees­ter Jef Bob­baers sloot zich aan bij de woor­den van Leon Mon­sier en zei: “De vre­de is voor ons al­len een kost­baar ge­ge­ven.” Twee F-16’s van de 10 Tac Wing sier­den met een vlucht over de St.-Jo­zefs­kerk de hele plech­tig­heid.

(HBVL - RM)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is